Gotuję, nie marnuję

Okładka książki Gotuję, nie marnuję Sylwia Majcher
Okładka książki Gotuję, nie marnuję
Sylwia Majcher Wydawnictwo: Buchmann kulinaria, przepisy kulinarne
192 str. 3 godz. 12 min.
Kategoria:
kulinaria, przepisy kulinarne
Wydawnictwo:
Buchmann
Data wydania:
2018-03-14
Data 1. wyd. pol.:
2018-03-14
Liczba stron:
192
Czas czytania
3 godz. 12 min.
Język:
polski
ISBN:
9788328053045
Tagi:
kuchnia gotowanie zdrowe jedzenie
Średnia ocen

7,0 7,0 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Książki autora

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
7,0 / 10
43 ocen
Twoja ocena
0 / 10

OPINIE i DYSKUSJE

Sortuj:
avatar
15
14

Na półkach:

Bardzo fajna książka. Dużo oryginalnych przepisów na wykorzystanie resztek, które normalnie by wylądowały w koszu. Można tu znaleźć przepisy z liści rzodkiewki albo na obierki z ziemniaków. Inspirująca książka, zmieniająca podejście do gotowania.

Bardzo fajna książka. Dużo oryginalnych przepisów na wykorzystanie resztek, które normalnie by wylądowały w koszu. Można tu znaleźć przepisy z liści rzodkiewki albo na obierki z ziemniaków. Inspirująca książka, zmieniająca podejście do gotowania.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
189
62

Na półkach: ,

Bardzo podobała mi się pierwsza część książki, gdzie autorka opisywała problem marnowania żywności na świecie i w Polsce oraz dawała rady, dzięki którym ograniczymy wyrzucanie jedzenia. Większość z nich nie jest odkrywcza, ale statystyki mówią za siebie, widocznie ludzie potrzebują takich podstaw, więc nie przeszkadza mi to.
Jeśli chodzi o przepisy, to mało który przypadł mi do gustu. Nie prezentują się smacznie, zaledwie kilka z nich zachęciło mnie do ewentualnego wypróbowania. Zdecydowanie lepiej sprawdza się u mnie korzystanie z innych, "pełnych" przepisów, w których występują resztki, które akurat mam w kuchni, niż na siłę korzystanie z przepisów z książki.
Nie popisała się też korekta, bo w książce jest sporo błędów, a szkoda.

Bardzo podobała mi się pierwsza część książki, gdzie autorka opisywała problem marnowania żywności na świecie i w Polsce oraz dawała rady, dzięki którym ograniczymy wyrzucanie jedzenia. Większość z nich nie jest odkrywcza, ale statystyki mówią za siebie, widocznie ludzie potrzebują takich podstaw, więc nie przeszkadza mi to.
Jeśli chodzi o przepisy, to mało który przypadł...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
515
362

Na półkach:

Ciekawa książka, ładnie wydana, z mnóstwem ciekawych przepisów i inspiracji do wykorzystania.

Ciekawa książka, ładnie wydana, z mnóstwem ciekawych przepisów i inspiracji do wykorzystania.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
14
1

Na półkach:

Wspaniała książka! Masa pysznych przepisów i inspiracji!! Za każdym razem gdy przewracalam stronę chciałam od razu biec do kuchni by kontynuować moją pasję zainspirowana przepisami Sylwii. Sama przyjemność czytania a jeszcze większą eksperymentowania w kuchni. Gorąco polecam 🙂

Wspaniała książka! Masa pysznych przepisów i inspiracji!! Za każdym razem gdy przewracalam stronę chciałam od razu biec do kuchni by kontynuować moją pasję zainspirowana przepisami Sylwii. Sama przyjemność czytania a jeszcze większą eksperymentowania w kuchni. Gorąco polecam 🙂

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
293
23

Na półkach: ,

Bardzo fajne przepisy. Proste, nieskomplikowane i co najważniejsze, z wykorzystaniem resztek z naszego stołu. Pozycja dla każdego kto chce mniej marnować jedzenia.

Bardzo fajne przepisy. Proste, nieskomplikowane i co najważniejsze, z wykorzystaniem resztek z naszego stołu. Pozycja dla każdego kto chce mniej marnować jedzenia.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
1616
1470

Na półkach:

Książka bardzo ciekawa, ładnie wydana (dużo zdjęć),ale... akurat dla mnie mało odkrywcza. Dla młodszych czytelników na pewno tak. Ale ja jestem z pokolenia powojennego, które filozofię Zero Waste wyssało z mlekiem matki, co było spowodowane skromnymi warunkami życia i brakami w zaopatrzeniu. Książkę czytałam z ogromną przyjemnością i satysfakcją, że znam z dzieciństwa wiele opisywanych potraw, jak: zupa wodzianka, serduszkowa zupa, szare kluski, grzanki z bułki itd. Bardzo polecam.

Książka bardzo ciekawa, ładnie wydana (dużo zdjęć),ale... akurat dla mnie mało odkrywcza. Dla młodszych czytelników na pewno tak. Ale ja jestem z pokolenia powojennego, które filozofię Zero Waste wyssało z mlekiem matki, co było spowodowane skromnymi warunkami życia i brakami w zaopatrzeniu. Książkę czytałam z ogromną przyjemnością i satysfakcją, że znam z dzieciństwa...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
121
32

Na półkach:

Bardzo fajna pozycja. W konkretny sposób pokazuje nie tylko, jak planować zakupy i posiłki, ale daje też mnóstwo porad na temat przechowywania, zużywania resztek itd.
Większość ksiązki to jednak przepisy. Bardzo ciekawe, bez drogich i wymyślnych składników, uszeregowane wg tego, czego Polacy wyrzucają najwięcej (niestety, jesteśmy w ścisłej europejskiej czołówce marnowania żywności, głównie dlatego że kupujemy "na zapas"...) Na razie wypróbowałam dwa przepisy i oba są REWELACYJNE - a już chipsy z obierek ziemniaków okazały się u moich "antyziemniaczanych" dzieci absolutnym hitem! Naprawdę smakują jak chipsy :-)
Na pewno będę używać książki na co dzień, polecam.

Bardzo fajna pozycja. W konkretny sposób pokazuje nie tylko, jak planować zakupy i posiłki, ale daje też mnóstwo porad na temat przechowywania, zużywania resztek itd.
Większość ksiązki to jednak przepisy. Bardzo ciekawe, bez drogich i wymyślnych składników, uszeregowane wg tego, czego Polacy wyrzucają najwięcej (niestety, jesteśmy w ścisłej europejskiej czołówce marnowania...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
579
337

Na półkach:

Książka o wiele lepsza niż "Bez resztek" o podobnej tematyce. Spełniła moje oczekiwania. Owszem, pełno tu less waste lub zero waste przepisów, ale są też "patenty" na mrożenie, przechowywanie i kupowanie produktów, czego zabrakło w książce Jagny Niedzielskiej. Dużo kulinarnych wskazówek od autorki oraz kilka przepisów, które na pewno wykorzystam.

Książka o wiele lepsza niż "Bez resztek" o podobnej tematyce. Spełniła moje oczekiwania. Owszem, pełno tu less waste lub zero waste przepisów, ale są też "patenty" na mrożenie, przechowywanie i kupowanie produktów, czego zabrakło w książce Jagny Niedzielskiej. Dużo kulinarnych wskazówek od autorki oraz kilka przepisów, które na pewno wykorzystam.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
335
126

Na półkach:

Zrobiłam sama masło! Świetna książka, przede wszystkim o tym, że wszystko się da, wystarczy chcieć. I o kreatywności. Na przykładzie jedzenia, zarządzania resztkami i ograniczaniu ilości śmieci.

Zrobiłam sama masło! Świetna książka, przede wszystkim o tym, że wszystko się da, wystarczy chcieć. I o kreatywności. Na przykładzie jedzenia, zarządzania resztkami i ograniczaniu ilości śmieci.

Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

avatar
166
25

Na półkach: , ,

Zero waste to teraz bardzo popularny temat na książki. Mimo tego zakupiłam tą książkę z kilku powodów. Proste przepisy, piękne zdjęcia i ciekawy wstęp opisujący jak przechowywać, mrozić, jak i gdzie robić zakupy czy jak planować menu tygodniowe. Jedynym rozdziałem, który u niektórych może budzić jakieś skrajne emocje to rozdział o wykorzystaniu resztek. Ale poza tym to książka kucharska☺

Zero waste to teraz bardzo popularny temat na książki. Mimo tego zakupiłam tą książkę z kilku powodów. Proste przepisy, piękne zdjęcia i ciekawy wstęp opisujący jak przechowywać, mrozić, jak i gdzie robić zakupy czy jak planować menu tygodniowe. Jedynym rozdziałem, który u niektórych może budzić jakieś skrajne emocje to rozdział o wykorzystaniu resztek. Ale poza tym to...

więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    180
  • Przeczytane
    68
  • Posiadam
    24
  • Kuchnia
    5
  • Teraz czytam
    4
  • Kulinarne
    4
  • Poradniki
    3
  • Chcę w prezencie
    3
  • 2019
    3
  • Kucharskie
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Gotuję, nie marnuję


Podobne książki

Przeczytaj także