Sushi
80 str.
1 godz. 20 min.
- Kategoria:
- kulinaria, przepisy kulinarne
- Wydawnictwo:
- Wydawnictwo RM
- Data wydania:
- 2021-07-21
- Data 1. wyd. pol.:
- 2021-07-21
- Liczba stron:
- 80
- Czas czytania
- 1 godz. 20 min.
- Język:
- polski
- Tłumacz:
- Karolina Kocięcka
- Tagi:
- sushi ryba ryż gotowanie kuchnia przepisy Japonia
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
niezbędne narzędzia kuchenne
podstawowe składniki sushi
sposoby przygotowywania ryżu
filetowanie i krojenie ryb
przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw
techniki rolowania sushi
ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi
Dodaj do biblioteczki